TERMENI SI CONDITII

DEFINITII GENERALE:

SIGMA FASHION, www.sigmafashion.ro, numit in continuare vanzator, este un brand al societatii comerciale PETER HOBS GROUP SRL, organizata in baza legii romane, cu sediul in Bucuresti, Sector1, Strada Soldat Raducanu Grigore, nr. 21, CUI 35088723, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/12131/05.10.2015.

Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe  Site , care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Site – domeniul www.sigmafashion.ro si subdomeniile acestuia.

Cont – ansamblul format dintr-o adresa de email si o parola care permit Utilizatorului accesul la Servicii.

Serviciu – serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale site-ului, in sensul acordarii posibilitatii clientului sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic).

Client – Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la continut si serviciu, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre vanzator si acesta, sau persoana fizica sau juridica care beneficiaza de pe urma produselor si/sau serviciilor oferite de vanzator si achizitionate de catre acesta prin folosirea serviciului.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si client, fara prezenta fizica simultana a vanzatorului si a clientului, conform definitiei cuprinse in O.U.G ( Ordonanta de urgenta a Guvernului ) nr. 34/2014.

Continut – toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic.

– toate informatiile transmize utilizatorului de catre vanzator prin mijloace electronice sau oricare alt mijloc de comunicare disponibil.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre vanzator.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui serviciu de catre vanzator, clientului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si client prin care clientul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona servicii de pe site.

Bunuri – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, clientului ca urmare a contractului incheiat.

 

 

 • POLITICA GENERALA

 

 

Acest document stabileste termenii si conditiile de utilizare ai siteului/continutului/serviciului de catre utilizator sau client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre vanzator si acesta.

1.1 Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public www.sigmafashion.ro.

1.2 Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, continutului/serviciului, implica aderarea utilizatorului sau clientului la prezentele termene si conditii.

1.2 Prin folosirea siteului/continutului/serviciului, Utilizatorul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia.

1.3 Clientul / Utilizatorul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

1.4 Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unui contract, sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de vanzator.

1.5 In cazul in care clientul a achitat contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de vanzator si isi revoca acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unei comenzi, vanzatorul va anula comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

 1. CONTINUT

 

2.1 Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a vanzatorului, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

2.2 Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de vanzator, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al vanzatorului asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al vanzatorului.

2.3 Orice continut la care clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta cocumentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre vanzator si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea vanzatorului cu referire la acel continut.

2.4 Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

 1. CONTACT

3.1 SIGMA FASHION publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare a sa de catre client sau utilizator.

3.2 Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, utilizatorul sau clientul permite vanzatorului sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloace electronice.

3.3 Accesarea siteului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate vanzatorului se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil utilizatorului sau clientului si vanzatorul, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea vanzatorului in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

 1. POLITICA DE VANZARE ONLINE

 

4.1 Accesul la serviciu in vederea efectuarii unei comenzi ii este permis oricarui utilizator care poseda sau isi creeaza un cont.

4.2 Pentru a i se permite accesul la serviciu, utilizatorul va trebui sa accepte prevederile documentului.

4.3 Este interzisa utilizarea unui cont de catre mai multi clienti. In situatia in care se descopera accese de acest gen, vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul clientului la continut sau serviciu.

4.4 Vanzatorul poate limita accesul clientului la serviciu, in functie de comportamentul sau anterior.

 

 1. NEWSLETTER

 

5.1 In momentul in care, clientul isi creaza un cont pe cite, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Optiunea cu privire la acordul emis de catre client, poate fi modificata in orice moment, prin contactarea SIGMA FASHION in acest sens.

 

5.2 Renuntarea la primirea Newslettere-lor de catre client se poate face in orice moment folosind legatura special destinata din cadrul oricaror Newslettere sau folosing adresa de e-mail office@sigmafashion.ro.

 

5.3 Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul document.

 

 1. PRODUSELE OFERITE DE SIGMA FASHION

 

6.1 Produsele comercializate prin intermediul www.sigmafashion.ro sunt noi si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv vanzatorul isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta a SIGMA FASHION.

 

6.2 Preturile prezentate includ TVA (20%) si nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consilierul clienti SIGMA FASHION in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma.

 

6.3 SIGMA FASHION nu ofera nicio garantie, in mod expres, nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc, singura derogare reprezantand obligatia vanzatorului de a acorda utilizatorilor dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.).

 

 1. VALABILITATEA OFERTELOR

 

7.1 Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea in prealabil a utilizatorului sau clientului.

7.2 Pretul de achizitie al produselor si serviciilor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil.

7.3 Pretul de achizitie al produselor si serviciilor promotionale este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.

7.4 Pretul de achizitie al produselor sau serviciilor dintr-o comanda emisa nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul partilor.

7.5 Pretul de achizitie al produselor si/sau serviciilor dintr-un contract onorat nu se poate modifica.

7.6 Clientul poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract, doar in cazul in care metoda de plata aleasa de acesta este ramburs.

7.7 Clientul poate renunta la produsele si/sau serviciile achizitionate prin contract, conform art. 11.

 

 1. COMANDA ONLINE

 

8.1 Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site.

8.2 Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.

8.3 Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, in urmatoarele scopuri / situatii, prin orice mijloc disponibil / agreat de vanzator, in functie de scop/situatie:

8.3.1 Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de client.

8.3.2 Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor.

8.4 SIGMA FASHION poate denunta automat comanda efectuata de catre client, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:

8.4.1 Datele furnizate de catre client, pe site sunt incomplete sau incorecte

8.4.2 Activitatea clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea vanzatorului si/sau partenerilor acestuia

8.4.3 fara nicio justificare.

8.5 Clientul poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat coform 8.3.

8.6 Din momentul in care clientul valideaza contravaloarea comenzii efectuate sau in care vanzatorul informeaza clientul cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine contract la distanta, aplicandu-se astfel definitiile cuprinse in O.U.G ( Ordonanta de urgenta a Guvernului ) nr. 34/2014, denumit in cuprinsul acestui document contract, la care se anexeaza, dar fara a se limita la, prezentele termeni si conditii.

8.7 Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea vanzatorului, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

8.8 In cazul in care un client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre client inainte de momentul modificarii.

8.9 Programul de operare al comenzilor este de  luni pana sambata, de la orele 10:00-17:00

 

 1. PLATA PRODUSELOR

 

9.1 Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea. Plata produselor comandate de pe site-ul www.sigmafashion.ro conform acestor “Termeni si Conditii” se poate efectua in avans sau la livrarea produselor (ramburs Dragon Star). Vanzatorul isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans.

9.2 Plata in avans se poate realiza prin transfer bancar in contul vanzatorului specificand numarul facturii in detaliile de plata, ordin de plata, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de vanzator. Livrarea se va efectua numai dupa confirmarea platii.

 

 1. LIVRAREA BUNURILOR

10.1 Vanzatorul se obliga sa livreze bunurile in sistem de curierat door-to-door catre client, conform optiunii clientului.

10.2 Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

10.3 Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor si serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

Pentru mai multe detalii cu privire la modalitatea de livrare, va rugam consultati ghidul de livrare a produselor la adresa https://www.sigmafashion.ro/livrarea-produselor/.

 

 1. RETURNAREA PRODUSELOE

 

11.1 Clientul SIGMA FASHION poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui contract, in urmatoarele situatii:

11.1.1 Produsul nu este conform cu specificatiile de pe site

11.1.2 Coletele ce prezinta deteriorari severe

11.1.3 Produsele ce au fost livrate gresit

11.1.4 Produsele care au marimi (grosimi) eronat comandate

11.1.5 Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor“ conf. O.U.G ( Ordonanta de urgenta a Guvernului ) nr. 34/2014, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse din siteuri, folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.U.G ( Ordonanta de urgenta a Guvernului ) nr. 34/2014.

11.2 Clientul este obligat sa notifice vanzatorul, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc office@sigmafashion.ro ) in termen de maximum 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor, in cazul art. 11.1.5.

11.3 Clientul este obligat sa notifice vanzatorul, intentia sa de ai fi inlocuite produsele achizitionate, conform art. 11.1.4, prin orice mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/etc) in termen de maximum 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor, in conformitate cu art 11.1.5.

11.4 Clientului care a notificat vanzatorul conform art 11.1.2 / art 11.1.3, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate la vanzator in maximum 14 zile calendaristice de la data expedierii notificarii, in caz contrar vanzatorul  considerand cererea nefondata/invalida.

11.5 Clientul SIGMA FASHION nu poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui contract, si/sau nu poate pretinde oricare alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele scopuri sau situatii:

11.5.1 Inlocuirea produsului achizitionat cu un alt produs cu alte specificatii sau de un tip diferit, exceptie facand situatia prevazuta la art. 11.1.4

11.5.2 Cererea de returnare in cazul art. 11.1.2 sau 11.1.3 cauzata de oricare situatie prevazuta la 11.1 are data de expediere care depaseste perioada de 14 zile calendaristice prevazute conform art 13.1.5, din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.

11.5.3 In cazul returnarii produsului cu una dintre cauzele declarate in art. 11.1, produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

11.6 In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 de zile de la data receptionarii produselor, prin virament bancar.

11.7 Pentru plata online a comenzilor, cu cardul, suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului.

11.8 In cazul inlocuirii produsului cu unul identic, conform 11.1.4, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

11.9 In cazul in care clientul care a returnat un produs in conformitate cu prevederile art 11.1.4, iar vanzatorul nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului si in conformitate cu 11.6.

11.10 Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.

11.11 In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client.

 

 1. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care clientul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea bunurilor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea  acestora.

Prin crearea si utilizarea contului, clientul / utilizatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii contului si in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau.

Prin crearea contului si/sau utilizarea continutului si/sau plasarea comenzilor, clientul / utilizatorul accepta in mod expres si fara echivoc termenii si conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data crearii contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii comenzii.

Ulterior crearii contului utilizarea continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra termenilor si conditiilor site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale termenilor si conditiilor site-ului.

Termenii si conditiile site-ului pot fi modificati oricand de catre vanzator, acestia fiind opozabili clientilor / utilizatorilor de la data afisarii in site. Acceptarea termenilor si conditiilor site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din site si/sau prin trimiterea comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

 

 1. FORTA MAJORA

 

13.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

13.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

 1. LITIGII

 

14.1 Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre vanzator utilizatorului/clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prezentele “Termeni si conditii”.

14.2 Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre SIGMA FASHION si clienti / cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

 

 1. DISPOZITII FINALE

15.1 SIGMA FASHION isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificari ce ar putea afecta site-ul si/sau orice continut fara notificare prealabila a utilizatorului sau clientului.

15.2 SIGMA FASHION nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

15.3 SIGMA FASHION isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare. Exceptie fac paginile in care sunt prezentate firmele partenere sau ofertele acestora si unde nu vor fi introduse bannere de natura concurentiala.